Meike Extension Tube set Fuji

Meike Extension Tube set Fuji
Meike Extension Tube set Fuji
Meike Extension Tube set Fuji
Meike Extension Tube set Fuji
53.50 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeD144321
Produkteigenshappen:


Deze Meike Extension Tube Set bestaat uit twee extension tubes die de macromogelijkheden van je huidige lenzen aanzienlijk verbeteren zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van het TTL-meetsysteem hoef je geen belichtingscompensatie toe te passen. Ook de autofocus blijft gewoon werken wanneer er gebruik gemaakt wordt van de AF-drive.

Maakt de kleine wereld groot
Deze tweedelige tussenringenset van Meike maakt de kleine wereld groot, ideaal voor macro-fotografie. Een tussenring plaats je tussen je objectief en je camera. Daardoor kun je dichter op het onderwerp komen en krijg je het te fotograferen onderwerp groter op de foto. Een tussenring is hol, er zit geen lenzenstelsel in en er verandert dus niets aan de kwaliteit van je objectief. Tussenringen werken het beste met een teleobjectief. Alle automatische functies van je camera blijven behouden. De set bestaat uit twee losse delen die onafhankelijk maar ook met elkaar gebruikt kunnen worden. Op die manier kun je kiezen uit 10mm, 16mm of 26mm en zo steeds dichter op het onderwerp komen.

Hoe werkt een tussenring?
Een tussenring zorgt ervoor dat er een grotere afstand ontstaat tussen de beeldsensor van de camera en de achterste lens van het objectief. Daardoor wordt de scherpstelafstand van het objectief korter, waardoor het mogelijk wordt dichter op het onderwerp scherp te stellen. Hierdoor wordt het onderwerp groter op de sensor geprojecteerd dan zonder tussenring het geval zou zijn. Een tussenring vergroot dus de eigen vergrotingsfactor van een objectief. Dit kun je met de volgende formule berekenen: maximale vergrotingsfactor met tussenring = vergrotingsfactor objectief + (mm tussenring : brandpuntsafstand).


Kenmerken

Set met twee extension tubes van 10 en 16mm
Voor camera's en objectieven met Fujifilm X-vatting
Voorzien van een metalen bajonetaansluiting
Enkele voorbeelden: