Meike Extension Tube set Eco - Nikon

Meike Extension Tube set Eco - Nikon
Meike Extension Tube set Eco - Nikon
61.00 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeD41616
Produkteigenshappen:


De Meike Extension Tube Set bestaat uit drie extension tubes die de macromogelijkheden van je objectieven aanzienlijk verbeteren zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van het meetsysteem zal er geen belichtingscompensatie nodig zijn. Ook de auto-focus blijft gewoon werken, als er gebruik gemaakt wordt van de nieuwe AF drive.

Deze driedelige tussenringset maakt de kleine wereld groot. Een tussenring plaats je tussen je objectief en de camera. Daardoor kun je dichter op het onderwerp komen en krijg je het te fotograferen onderwerp groter op de foto. Een tussenring is hol en er zit dus geen lenzenstelsel in. Er verandert niets aan de kwaliteit van je objectief. Tussenringen werken het beste met een teleobjectief. Alle automatische functies van je camera blijven behouden. De set bestaat uit drie losse delen die onafhankelijk maar ook met elkaar gebruikt kunnen worden. Hoe meer ringen, hoe dichter je op het onderwerp kunt komen.
Hoe werkt een tussenring?
Een tussenring zorgt ervoor dat er een grotere afstand ontstaat tussen de beeldsensor van de camera en de achterste lens van het objectief. Hierdoor wordt de scherpstelafstand van het objectief korter, waardoor het mogelijk wordt dichter op het onderwerp scherp te stellen. Hierdoor wordt het onderwerp groter op de sensor geprojecteerd dan zonder tussenring het geval zou zijn. Een tussenring vergroot dus de eigen vergrotingsfactor van een objectief. Dit kunt u met de volgende formule berekenen.

maximale vergrotingsfactor met tussenring = vergrotingsfactor objectief + (mm tussenring / brandpuntsafstand)

Stel u heeft een 85mm objectief met een eigen vergrotingsfactor van 0.13. Met de 12mm tussenring wordt de vergrotingsfactor van het objectief als volgt.

maximale vergrotingsfactor met 12mm tussenring = 0.13 + (12 / 85) = 0.13 + 0.14 = 0.27

Met de 20mm tussenring wordt de vergrotingsfactor van het objectief als volgt.

maximale vergrotingsfactor met 20mm tussenring = 0.13 + (20 / 85) = 0.13 + 0.24 = 0.37

Met de 36mm tussenring wordt de vergrotingsfactor van het objectief als volgt.

maximale vergrotingsfactor met 36mm tussenring = 0.13 + (36 / 85) = 0.13 + 0.42 = 0.55

U kunt de tussenringen ook combineren, met alle drie de tussenringen wordt de vergrotingsfactor van het objectief als volgt.

maximale vergrotingsfactor met 68mm tussenring = 0.13 + (68 / 85) = 0.13 + 0.80 = 0.93

Let er wel op dat er bij het gebruik van alle 3 gestapelde tussenringen een lichtverlies optreedt van ongeveer 2 stops!Kenmerken:

Set van drie kunststof tussenringen
Kom dichterbij je onderwerp en breng het groter in beeld
Verandert niets aan de kwaliteit van je objectief
Alle automatische functies blijven behouden
Apart te gebruiken maar ook te combineren
Behuizing Kunststof
Lensmount Nikon F
Fabrieksgarantie 2 jaarEnkele voorbeelden: