Meike Extension Tube set Eco - Canon M

Meike Extension Tube set Eco - Canon M
Meike Extension Tube set Eco - Canon M
Meike Extension Tube set Eco - Canon M
49.00 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeD44609
Produkteigenshappen:


Deze Meike Extension Tube Set bestaat uit twee extension tubes die de macromogelijkheden van uw huidige lenzen aanzienlijk verbeteren zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van het TTL-meetsysteem hoeft u geen belichtingscompensatie toe te passen. Ook de autofocus blijft gewoon werken wanneer er gebruik gemaakt wordt van de AF-drive.

Maakt de kleine wereld groot
Deze tweedelige tussenringenset van Meike maakt de kleine wereld groot, ideaal voor macro-fotografie. Een tussenring plaatst u tussen uw objectief en uw camera. Daardoor kunt u dichter op het onderwerp komen en krijgt u het te fotograferen onderwerp groter op de foto. Een tussenring is hol, er zit geen lenzenstelsel in en er verandert dus niets aan de kwaliteit van uw objectief. Tussenringen werken het beste met een teleobjectief. Alle automatische functies van uw camera blijven behouden. De set bestaat uit twee losse delen die onafhankelijk maar ook met elkaar gebruikt kunnen worden. Op die manier kunt u kiezen uit 10mm, 16mm of 26mm en zo steeds dichter op het onderwerp komen.

Hoe werkt een tussenring?
Een tussenring zorgt ervoor dat er een grotere afstand ontstaat tussen de beeldsensor van de camera en de achterste lens van het objectief. Daardoor wordt de scherpstelafstand van het objectief korter, waardoor het mogelijk wordt dichter op het onderwerp scherp te stellen. Hierdoor wordt het onderwerp groter op de sensor geprojecteerd dan zonder tussenring het geval zou zijn. Een tussenring vergroot dus de eigen vergrotingsfactor van een objectief. Dit kunt u met de volgende formule berekenen: maximale vergrotingsfactor met tussenring = vergrotingsfactor objectief + (mm tussenring : brandpuntsafstand).


Kenmerken

- Set met twee extension tubes van 10 en 16mm
- Voor camera's en objectieven met Canon EF-M vatting
- Voorzien van een kunststof bajonetaansluiting


Enkele voorbeelden: