Irix Cine Lens 45mm T1.5 for PL Mount

Deze lens kan de beste optische prestaties leveren en te voldoen aan de eisen van fullframe.

Irix Cine Lens 45mm T1.5 for PL Mount
Irix Cine Lens 45mm T1.5 for PL Mount
Irix Cine Lens 45mm T1.5 for PL Mount
1,295.00 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeD180071
Klik op de foto voor meer details.
Produkteigenschappen:Dit is de Irix 45mm T1.5 Cine lens - Irix’ eerste mid-range focal length objectief.

Dit objectief is in tegenstelling tot de 150mm en 11mm Cine lenzen van irix niet gebaseerd op een foto-versie. Er is van de 45mm wel een foto versie in de maak, maar de video versie was er in dit geval eerder.

De cine versie wordt gemaakt voor Canon EF Sony E mount, MFT en PL Mount en dekt een Large Format sensor. Dat betekend dat hij met gemak de sensor van een EOS R dekt, maar ook een RED Monstro of een Sony Venice.
Natuurlijk kan je hem ook gebruiken op een MFT of Super-35 sensor - met een x2 of x1.6 crop.

Dit objectief bestaat uit 11 elementen in 9 groepen, met daarin onder andere 4 high refraction elementen, één extra-low dispersion lens en één aspherical lens. Dit zorgt voor crisp details, levendige kleuren en een erg lage distortion van minder dan 0,5%

De behuizing van deze lens is natuurlijk speciaal voor video gemaakt, met een all weather seal met een fixed achterste lens element, om te voorkomen dat het objectief aan de achterkant vatbaar is voor stof.

Natuurlijk hebben we alle markeringen aan de zijkant, omdat je als film maker vaak in een team werkt, en je als Operator of 1stAC werkt naast de camera - en dus niet als met een fototoestel, waar je de waarden en instellingen vanaf bovenaf leest.

De diafragma-ring heeft een slag van 75 graden, en bestaat uit 9 diafragma-bladen. De focus-ring heeft een throw van 180 graden en is voorzien van industrie standaard .8 pitch tandwielen voor een follow focus. naast de focus ring zit net als bij de andere Irix Cine lenzen de Adaptive ring, deze kan je ronddraaien om je follow focus meer ruimte te geven - dit werkt vooral erg goed bij elektronische follow focus systemen.

Het objectief heeft een standaard 95mm mount voor een Mattebox, en heeft een 86mm thread voor filters aan de voorkant - dit is handig voor wanneer je je setup klein wilt houden en dus niet met en Mattebox met relatief duurdere filters wilt werken, maar ronde screw-in filters wilt gebruiken. Dit zorgt er voor dat je je setup klein kan houden als je dat wilt.

De lichtsterkte van T1.5 staat voor Transmission; de daadwerkelijke hoeveelheid licht die op de sensor valt. Een F stop refereert naar de opening van je diafragma.


Kenmerken:

- Ultra HD 8K ready met superieure beeldkwaliteit
- Nagenoeg overeenkomstig met field of view van het menselijk oog
- Weather-sealed constructie
- Prachtige bokeh, ultra-lage focus breathing


Prijs: